Ugrás a tartalomhoz
ápr. 25. 2013

Mivel foglalkozunk?


A Netbagoly internetes kereséssel, kutatással, nyomozással foglalkozik.

De micsoda is ez, tulajdonképpen?

1. Adatgyűjtés, ha a személy ismert

A leggyakoribb internetes adatgyűjtés. Egy megadott személyről fellelhető információk minél szélesebb körű összegyűjtése. Erre szükség lehet egy új munkatárs felvételénél, társulásnál, cégalapításnál, de akár egy régen eltűnt rokont, barátot is meg lehet így keresni. Természetesen ilyenkor kiemelten keressük a nicknevek mögötti online tevékenységet.

2. Ismeretlen személy kutatása

Bizonyos értelemben a fenti fordítottja. Nem ismerjük a személyt (esetleg nick nevet vagy mail címet igen), és ki akarjuk deríteni, hogy kicsoda, mivel foglalkozik, mik az érdeklődési területei, stb.

3. Internetes tevékenység széleskörű elrejtése

Ebben az esetben leginkább vezető pozícióban lévő személyek a megrendelők, akik feltérképeztetik, hogy róluk milyen információk vannak az Interneten. Ebben az esetben nemcsak az adatok összegyűjtése folyik, hanem lehetőség van az Internetes nyomok eltüntetésére is, vagyis ebben az esetben javaslatot is teszünk a megrendelőnek, hogy hol és mit töröltessen az Interneten.

4. Adatgyűjtés cégről, cégcsoportról, közösségekről

Az egyik leggyakoribb célterület, amikor nem személyeket térképezünk fel, hanem cégeket, cégcsoportokat. Ennek egy részterülete, amikor online közösségek (fórumok, blogok) tevékenységét kell minél szélesebb körben feltérképezni.

5. Internetes átverések

Külön halmazként érdemes megemlíteni az online átverések világát, amikor a megbízó azzal bíz meg, hogy kutassunk utána, hogy egy adott termék, szolgáltatás valós-e, működő-e vagy átverés.

6. Családfakutatás

Végül külön érdemes kiemelni a családfakutatást. Az Interneten, túlnyomórészt angolul rengeteg genealógiai weboldal és adatbázis van, de itthon is találhatók ilyenek szép számmal. Munkánk itt is az, hogy összegyűjtsük a fellelhető információkat.

süti beállítások módosítása