Ugrás a tartalomhoz

Mit árulnak el az információmorzsák: Széles Gábor energiacellája

Hetek, hónapok tartja izgalomban sokunkat Széles Gábor energiacellája. Teljesen mindegy, hogy hiszünk-e neki vagy sem, várjuk-e már vagy sem, mindenki elgondolkodik rajta, hogy mi lenne ha... Nem érezzük célunknak igazságot tenni és nem is tudunk. Egy dolgot tudunk bizton állítani: a tudomány évezredek óta fejlődik, és a tudomány világában folyamatosan kérdőjeleződnek meg a régi tanok, és váltják fel helyét az újak, ahogy mind jobban megismerjük a körülöttünk lévő világot. És semmi nem mutatja, hogy éppen most, éppen a mi időnkben jutottunk el oda, hogy már mindent ismerünk. Tehát célszerű egészséges nyitottsággal (és vele együtt egészséges szkepszissel) fordulni minden új felé.

Mai posztunkban összefoglaljuk, hogy körülbelül mit lehet most fellelni az Interneten. Tényekre vadászunk, nem elméletekre.

elsokep.jpg

Amit tudunk tőle:

- február 17-én írta meg az első bejegyzését (link), és hogy ez ügyben külföldön is sokan végeznek kutatásokat
- az energiaszolgáltatók nem fognak neki örülni, mert valamilyen energiatermelő eszközről van szó
- a szerkezetben nincsenek mozgó alkatrészek
- többször is "kék madárnak" hívja, valószínűleg ez csak a prototípus színére utal
- egy telefonos újságírói kérdésre válaszolva Széles azt mondta, hogy nem foglalkozott soha szélkerekekkel és most sem foglalkozik velük
- 3 órát volt tesztüzemben, az alatt hiba nélkül működött, most egy három hetes tesztüzemelés van hátra
- le van védve a szabadalom, de nem Széles nevén, hiszen ő csak üzletember, nem feltaláló
- az ártárgyalásokon már túl vannak, ha minden jól megy, őszre ígéri a nyilvánosságot
- moduláris, bővíthető lesz, egy egység 150 kg körüli súlyú, és a sorozatgyártás ill. a logisztika a keményebb dió Széles szerint
- 1-10 közötti háztartást tud majd ellátni
- arról, hogy honnan van pontosan az energia: "Nem elsősorban a nagyfeszültségen keresztül, hanem a nagy áramon keresztül csatolja ki a készülék az energiát 'a levegőből'. Ennél többet nem szeretnék erről mondani."
- Széles Gábor energiacellának hívja (úgy is fogalmazhatnék, hogy így nevezték el). Egy Facebook bejegyzés szerint ez a "hivatalos" neve a találmánynak/eszköznek (link)

Ennyit tudunk tőle, természetesen érdeklődve várjuk az őszt.

Ha rákeresünk a neten különféle új típusú energiákra, akkor kismillió érdekességet találunk:

  - Energy by Tesla: http://www.energybytesla.com/, Tesla Secret: http://www.teslasecret.us/ (vagy: http://www.mag-power.com/)   [ezek első ránézésre is átverésnek tűnnek]
  - Solid State Generator: http://peswiki.com/index.php/Directory:Endless_Electric_Field_Generator_(EEFG), www.youtube.com/watch?v=cXO8ygj6-Yk
  - Elektromágneses Flux Energia: http://www.freewebs.com/narfschwartz/, www.youtube.com/watch?v=WFqwY8q-5ZE
  - Searl Magnetics: http://www.searlsolution.com/ (ez nem lehet, mert mozgó alkatrész van benne)
  - MAGEN: https://www.facebook.com/pages/Pure-Energy-Systems-PES-Network-Inc/183247495049420
  - http://www.free-energy-info.co.uk/
A külföldi példákat napestig lehet elemezni, olvasgatni, ahogy itthon is rengeteg példa van (hogy csak a legismertebb, Egely György nevét említsük.)

Az Internetes kutakodás, nyomozás azt jelenti, hogy az itt-ott fellelhető információmorzsákat összegereblyézzük és ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy egy régen nem látott rokont kell megkeresni, egy internetes zaklatót kéne megtalálni, egy céggel vagy szolgáltatással kapcsolatos infókat kell összegyűjteni, vagy ahogy a fenti példa mutatja, egy esetleges izgalmas, új felfedezésről akarunk minél többet megtudni.

Az internetes kutatás ma már elengedhetetlen.

UPDATE (ápr. 30): új bejegyzés a Facebook-oldalon: tehát legalább kb. 3 millió forint lesz a készülék. Ha 1-10 házat ellát energiával (vegyünk mondjuk átlag 6-ot), akkor háztartásonként 500.000 forint, vagyis néhány év alatt behozza az árát. (egy interjúban erre utalt Széles Gábor, hogy néhány év alatt megtérül)

süti beállítások módosítása