Ugrás a tartalomhoz

A családfakutatásról - nyomozás az Interneten

Népszerű foglalatoskodás a családfakutatás. Manapság - hál' istennek - egyre kevésbé szükségszerű velejárója a helyszínen való kutatás, de egy ponton túl persze elkerülhetetlen. Ez is először az Interneten fellelhető információk összegereblyézésével indul, ami nagyban lecsökkenti a későbbi, személyes kutatásra fordítandó időt. Mert bizony ez nagyon időigényes foglalatosság.

Mostani posztunkban azt kívánjuk bemutatni, hogy mégoly abszurd kiindulópont esetén is, mint amit most veszünk, mennyi mindent ki lehet kutatni az Interneten.

Nem volt egyértelmű, hogy hogyan adjunk bepillantást a családfakutatás mélységeibe, magunkat nem akartuk kipécézni, ismert közszereplőnek sem akartunk utánanézni, mígnem úgy döntöttünk, hogy nézzünk körül az Állatkert lakói között... :)


Szóval Asha lett a kiselefánt neve.
Szülei: Angele (anyaállat) és Assam (apaállat).

Angele Franciaországból (La Palmyre-ből) érkezett Budapestre 2010-ben (link).
Assam pedig 2009-ben jött.

Angele apja a La Palmyre-i állatkert tenyészbikája, Shinto, aki 1969-ben született és 1983 óta élt a franciaországi állatkertben. Angele-nek több testvére is van/volt: Homaline, Jacky, Maurice és Ziha.
Angele anyja a Malicia nevű elefánt nőstény. Shinto és Malicia mindketten a franciországi Fréjus-ben lévő állatkertből érkeztek La Palmyre-be. Shinto 1973 környéként került Fréjus-be. (oda egyébként alighanem Thaiföldről érkezett, 4 évesen)

Assam szülei Chang és Thi Ha Way voltak, mindketten a Chester-i állatkert lakói (Thi Ha Way vadon született Thaiföldön 1982-ben).
Chang szülei Chieng Mai és Ida voltak, a koppenhágai állatkert lakói. Chieng Mai vadon született 1959-ben és az egyik leghíresebb elefánt bika Európában, elmúlt már 50 éves és még mindig aktív.

Rengeteg fotó, videó, komplett táblázatok vannak fenn az Interneten az ázsiai elefántok európai leszármazásáról. Na most, képzeljük el, mennyi mindent lehet kikutatni, amikor emberek régi őseit kutatjuk a neten.

süti beállítások módosítása